Solutii de proiectare a infrastructurilor rutiere

 

Strazile, autostrazile, intersectiile sunt elemente care necesita solutii de proiectare eficiente. Fie ca reprezinta proiecte independente, fie ca sunt insfrastructuri legate de cladirile proiectate, Solutia Nemetschek ofera programe de proiectare specifice.

Pachetul Allplan Drumuri este solutia completa pentru proiectarea sistemelor rutiere si feroviare.

Cu posibilitati ample de prezentare si vizualizare, Allplan permite crearea modelelor digitale in 3D, coroborat cu o reducere a timpului de lucru cu 70% fata de metodele traditionale de lucru in 2D. Planificarea sarcinilor este si mai usor posibila datorita eliminarii surselor de eroare.

Cu platforma Allplan puteti beneficia de asemenea de schimb de date cu alte programe, management rapid al datelor si multiple posibilitati de integrare cu alte specialitati.

 

Import puncte
Allplan Drumuri importa automat formatele: ASCII, REB, Homer in situatiile in care fisierele provin dintr-o statie topografica totala si contin aceste extensii. Formatul REB poate fi un fisier de coordonate, linii sau triunghiuri. Importul liber este o facilitate a programului de a citi coordonatele punctelor din fisiere text.

 

Modele Digitale de Teren
Prin intermediul acestui modul utilizatorul are posibilitatea de a reproduce cat mai fidel suprafata terenului natural pe baza unei ridicari topografice. Pentru aceasta modulul contine functii de: import si export fisiere de puncte in format ASCII, REB, Homere; calcul triangulatie; generare suprafete 3D; introducere de puncte, linii de rupere si linii de structura suplimentare, in cazul in care acest lucru este necesar; fuzionare intre modele generate pe baza unor ridicari topografice diferite.
In egala masura acest modul este utilizat pentru a asigura integrarea drumului in peisaj.

 

Triangulatie
Triangulatia este generata automat prin folosirea unui singur buton. Numarul maxim de puncte care pot intra in calculul triangulatiei pentru un singur MDT este de 6.000.000. Daca se depaseste acest numar se creaza mai multe modele.

 

Curbe de nivel
Curbele de nivel sunt calculate automat pe baza triangulatiei avand flexibilitatea de a alege distanta dintre curbele principale si secundare, gradul de netezire si metoda de interpolare.

 

Plan de situatie
Este generat automat pe baza modelului in forma finala. Programul ofera posibilitatea utilizatorului sa aleaga formatul hartiei, scara desenului si parametri ce se doresc afisati. Modificarea planului de situatie se face instantaneu la modificarea unui parametru din masca aferenta.

 

Traseu rutier
Allplan drumuri aduce o conceptie noua in proiectarea drumurilor eliminand in totalitate postul desenatorului care traseaza linii la nesfarsit (desenand si reluand aceeasi munca la fiecare modificare a proiectului) si reduce timpul acordat elaborarii proiectului cu cel putin 70%.

 

 

 

Profil longitudinal
Este de asemenea generat automat iar rubricile tabelului aferent profilului sunt completate automat, fara a fi necesara calcularea si introducerea manuala a valorilor.

 

Profile transversale
Profilele transversale sunt generate automat in puncte caracteristice si la echidistanta ceruta de constructor. Un avantaj deosebit este posibilitatea de a defini echidistante diferite pe sectoare diferite de drum. Profilul transversal poate fi completat automat cu ziduri de sprijin si structura rutiera.

 

Picheti
Toate punctele de detaliu din proiect pot fi exportate impreuna cu coordonatele si descrierea lor intr-un fisier ASCII, REB etc. Puteti crea o foaie de pichetaj (polara sau ortogonala).

 

Diagrama de miscare a pamantului
Este generata automat pe baza volumelor de sapatura si umplutura. O alta facilitate a programului este faptul ca se poate controla volumul de sapatura care va fi folosit ca umplutura avand posibilitatea de a opta pentru utilizarea sau nu a volumului de sapatura pe diferite tronsoane, deoarece sunt foarte dese cazurile in care drumul traverseaza zone cu soluri dificile care trebuiesc indepartate in totalitate.

Cantitati
Volumele si suprafetele de pamant (sapatura si umplutura), structura rutiera, zidurile de sprijin sunt calculate automat si exportate in format document.

 

 
  • Programe

 

Allplan Arhitectura Profesional

Allplan Inginerie

Proiectarea drumurilor

All Manager

Lumion

 
© 2018 Nemetschek Romania Sales & Support SRL