Restaurari si relevee

 

Masuratori topo in arhitectura
Produsele din gama On-Site ofera suport pentru realizarea de masuratori din teren si pentru crearea fatadelor cladirilor dupa fotografii.

 

 

Lucrul direct pe teren
On-Site Survey este ideal pentru utilizatorii mobili datorita suportului oferit pentru laptop-uri – Teablet PC – a dispozitivelor laser de masurare si a posibilitatii de conectare fara fir, de tip Bluetooth®.


Posibilitatea utilizarii solutiei On-Site Survey in etapa de masurare scuteste deplasari ulterioare pe teren pentru realizarea de masuratori si verificari suplimentare, reducand timpul de realizare a proiectului cu pana la 50%.

 

 

 

arh. Mircea Corcodel - CAT Design

 


"Allplan in doar doua cuvinte? Performanta si flexibilitate!"

arh. Mircea Corcodel - CAT Design

Masuratori simple si la costuri reduse
On-Site Survey permite masuratori pentru orice forme ale camerelor, ele fiind desenate la fata locului, inclusiv forme curbate tipice cladirilor istorice. Masuratorile pot fi introduse in desen de la tastatura, sau cu ajutorul unui creion electronic pe un Tablet PC (la fel cum scrieti pe o foaie de hartie), sau pot fi capturate direct din dispozitivul de masurare cu laser (distomat).

 

 

Prezentarea rezultatelor masuratorilor
Rezultatul masuratorilor poate fi o schita 2D sau chiar modelul complet 3D al cladirii, inclusiv datele multimedia necesare randarii. La datele masurate pot fi atasate comentarii audio, fotografii sau filme realizate pe teren.

 

 

Corectia fotografiilor
Multumita algoritmilor avansati de fotogrametrie,
On-Site Photo permite corectarea aberatiilor geometrice ale imaginilor, identificarea punctului de fuga si calibrarea fotografiilor ca scara si pozitie (pentru fotografiile facute din alte pozitii decat perpendicular pe cladire).
Corectia aberatiilor optice introduse de obiectivul camerei de fotografiat si identificarea liniilor de
fuga in fotografie sunt facilitate de o retea de linii ce permit corectia interactiva a perspectivei. Pentru calibrarea dimensionala a fotografiei (obtinerea unei scari de lucru de 1:1) este suficient sa fie cunoscuta distanta reala dintre doua puncte.

 

 

Identificarea si calculul suprafetelor
On-Site Photo contine functii de recunoastere automata a suprafetelor, facilitati extrem de utile atat pentru cei ce realizeaza masuratori, cat si pentru cei ce se ocupa de restaurarea fatadelor, sau la maparea de imagini reale pe suprafetele modelate.

 

 

Masurarea dupa fotografii
Rezultatul final al lucrului cu On-Site Photo consta in: desene 2D ale fatadelor masurate, fotografii corectate si masuratori; datele pot fi exportate direct in format Microsoft Office®.

 

 

Crearea documentelor
On-Site Photo este ideal nu numai pentru prelevarea masuratorilor de pe fotografii, dar este foarte util si pentru convertirea desenelor pe hartie in format digital si pentru importul imaginilor in cele mai frecvente formate. In acest fel este posibila crearea unui model cu pereti 3D prin digitizarea directa a planului.

 


 
  • Programe

 

Allplan Arhitectura Profesional

Allplan Arhitectura

Allplan Arhitectura Basic

Allplan Design

All Manager

Lumion

 
© 2018 Nemetschek Romania Sales & Support SRL