Sistematizare locala si regionala a suprafetelor

 

Sistematizare teren
Allplan permite crearea modelului digital al terenului 3D atat prin introducerea manuala a punctelor, cat si prin importarea directa a fisierului ce contine ridicarea topografica. Astfel modelul terenului poate fi generat prin digitizarea directa a curbelor de nivel.


Proiectantul poate crea planul terenului utilizand functii speciale pentru desenarea lucrarilor de pamant, taluzuri, nivelare etc. Asa cum v-ati obisnuit in Allplan, sectiunile terenului si profilele sunt generate automat.

 

Proiectare drumuri
Printre abilitatile Allplan-ului in sectorul de drumuri sunt incluse crearea rutelor si a intersectiilor, pichetarea automata a traseului, reprezentarea profilului longitudinal al drumului si o verificare a sectiunii drumului raportata la viteza autovehiculului.


Drumul este creat direct pe un model digital de teren, astfel, la imprimarea profilului longitudinal si a profilelor transversale pot fi afisate informatii despre debleu si rambleu.

 
arh. Marcel Crisan - ARHITECTONICA  


"O echipa mica de urbanisti poate coordona numeroasele specialitati conexe in abordarea unor proiecte mari si complexe."

arh. Marcel Crisan - ARHITECTONICA

Cartografie
Allplan citeste datele cartografice in format vectorial sau rastru (inclusiv RLC, utilizat in mod curent in cartografia profesionala) si poate importa fisiere in format PDF.  Integrarea directa a fotografiilor georeferentiate este asigurata de recunoasterea formatului TIFF georeferentiat.

 

Poduri si tuneluri
Acesta este un modul special in Allplan ce include functii pentru parametrizarea podurilor, viaductelor si tunelelor. Pentru aceasta se utilizeaza corpurile 3D ce sunt definite pentru o sectiune si apoi aplicate in pichetii unui traseu.

 

Peisagistica
Proiectarea de peisagistica introduce in program functionalitatile tipice ale acestei activitati, cum ar fi impaduriri si introduceri de plante fie individual fie pe anumite suprafete, cu ajutorul catalogului Bruns.

 

Urbanism
Allplan permite desenarea de planuri urbanistice oferind functii speciale pentru definirea suprafetelor si pentru generarea legendelor explicative.
Deasemenea este permisa introducerea de cladiri volumetrice pe modelul 3D al zonei. Rezultatele furnizate sunt atat ariile si volumele suprafetelor proiectate cat si procentul de ocupare al terenului.

Sensuri giratorii
Allplan include o functie specifica pentru desenarea sensurilor giratorii. Cu acesta functie puteti gestiona parametrii caracteristici cum ar fi lungimile arterelor precum si razele de racordare.

 

Verificare traiectorie
Cu ajutorul functiei “Traiectorie”, Allplan permite alegerea  curbelor care sa fie verificate prin calcularea traiectoriei vehiculului, in functie de o viteza si un gabarit dat.


 
  • Programe

 

Allplan Arhitectura Profesional

Allplan Arhitectura

Allplan Arhitectura Basic

Allplan Design

Lumion

Allplan Teren

Allplan Drumuri

Cadics - proiectarea drumurilor
All Manager

 
© 2018 Nemetschek Romania Sales & Support SRL