Noutati in Scia Engineer


 

Noile functionalitati din Scia Engineer, Raport inginerie, Verificari externe, Scia Design Forms si multe alte optiuni ofera inginerilor structuristi noi
oportunitati pentru ca munca lor de zi cu zi sa fie mai eficienta, productiva si de asemenea sa le ofere noi posibilitati de extindere a domeniului de implicare in procesul de constructie.


Scia Engineer reprezinta solutia completa de analiza si proiectare a structurilor “indiferent” de materialul utilizat. Scia Engineer extinde si mai mult aceasta caracteristica si integreaza noile metode pentru proiectarea seismica. De asemenea, gradul de acoperire a codurilor de proiectare implementate in sistem a fost extins pentru a reflecta atat evolutia standardelor cat si de cerintele pietei.


Noile caracteristici si imbunatatiri din Scia Engineer au fost realizate in intregul sistem. Principalul obiectiv al dezvoltarii pentru Scia Engineer s-a realizat pe patru directii:

 

1. Documentatie proiect - Raport inginerie

Breviarul de calcul reprezinta o parte indispensabila din analiza si proiectarea structurala. Rapoartele ce vor fi create trebuie sa fie usor de consultat de catre colegi, partile terte, verificatori si bineinteles de catre dumneavoastra.


Elaborarea breviarelor si a notelor de calcul de obicei este consumatoare de timp si necesita intreaga atentie, daca toate detaliile trebuie reprezentate in mod corect si concis. Uneori, dupa realizarea unei versiuni a documentatiei de analiza, pot aparea modificari in modelul structural. Fara un modul specializat de generare a rapoartelor, modificarea rezultatelor si desenelor neactualizate poate conduce la erori si pierdere de timp.

 

Mai multe noutati din Scia Engineer2. Analiza seismica a structurilor

Scia Engineer, software 3D de analiza structurala, este in masura sa ofere o analiza detaliata pentru orice structura inginereasca. Cu toate acestea, domeniul special de proiectare seismica a cladirilor necesita functiuni specifice pentru a imbunatatii eficienta acestui proces.


Comportamentul seismic general al unei cladiri poate fi analizat cu acuratete prin considerarea fiecarui etaj ca o masa conectata la etajele adiacente prin pereti si stalpi. Prin urmare, conceptul de etaje este utilizat pe scara larga in acest context.

 

Mai multe noutati din Scia Engineer

 

3. Verificari externe – Formule de calcul

Noua functionalitate din Scia Engineer, permite utilizatorilor si partenerilor de dezvoltare sa-si implementeze propriile formule de calcul, astfel permitandule inginerilor structuristi sa-si realizeze propriile analize statice si dinamice pentru toate etapele de proiect, de la proiectare pana la executie, inclusiv mentenanta.

 

Mai multe noutati din Scia Engineer4. Imbunatatiri generale

 
 • Un capitol recurent din orice versiune de Scia Engineer este reprezentat de imbunatatirile ce au fost adaugate in versiunea curenta Scia Engineer.
  Lista de mai jos rezuma cele mai interesante subiecte:
  • Combinatii + verificari de pod
  • Beton conform standardului Brazilian
  • Anexe nationale noi
  • Rezultate pe etaje
  • Imbunatatiri ale bibliotecii de sectiuni transversale
  • Asistent pentru schemele de armaturi
  • Improvements in IFC export / import
  • Scia Metal Builder

 

Mai multe noutati din Scia Engineer


calcul structural
© 2018 Nemetschek Romania Sales & Support SRL