Solutia completa pentru calculul structurilor

 

Proiectarea oricarui tip de structura in 1D, 2D, 3D si 4D

Inginerii structuristi din toate colturile lumii se confrunta cu aceleasi probleme, indiferent de domeniul in care lucreaza: constructii civile, proiectare mecanica sau alt domeniu ingineresc.

Pe de o parte, ei au de-a face cu contractori care vin cu planuri indraznete pentru a construi cea mai mare, cea mai lunga, cea mai spectaculoasa si cea mai avansata cladire din punct de vedere tehnologic realizata vreodată.

Pe de alta parte, acestia trebuie sa abordeze sarcinile de zi cu zi de practici ingineresti cu eficienta si usurinta.

Scia Engineer, un sistem software grafic pentru proiectare, calcul şi verificare a structurilor, se incadreaza in ambele categorii. Acesta a fost in primul rand proiectat pentru a servi inginerilor civili; cu toate acestea, utilizarea lui este la fel de eficienta si in alte domenii ale ingineriei.
Scia Engineer este un instrument ideal pentru calcule, in orice mod de lucru: de la o faza simpla (1D), pentru o singura placa (2D), la o cladire intreaga (3D), la o analiza detaliata a distributiei fortelor interne analizate in timp in structuri precomprimate (4D).


Gandind global

Globalizarea a afectat inevitabil si industriile ingineresti. Companii nationale se contopesc in corporatii transnationale, dar chiar si birourile mai mici de proiectare ajung sa aiba clienti din alte tari, vecine sau aflate la distanta mai mare. Aceasta impune existenta unor noi abilitati atat pentru ingineri, cat si pentru instrumentele (programele) cu care acestia lucreaza.

Scia Engineer este localizat (tradus si adaptat standardelor locale) in 10 limbi si este distribuit impreuna cu un set integrat de biblioteci. Bibliotecile contin materiale structurate dupa cod disponibile pentru diferite tari, dupa sectiunea transversala in functie de diversi distribuitori, dupa tipuri de armare specifice pentru fiecare tara etc.

Scia Engineer dispune de functii integrate de desenare si verificare in conformitate cu numeroase normative nationale si internationale.


Interoperabilitate

Succesul, economia si realizarea eficienta a unui proiect de constructie necesita o colaborare eficienta intre toate partile implicate: arhitecti, ingineri de structuri, desenatori profesionisti sau manageri imobiliari. Datele de care fiecare specialitate are nevoie sunt partial unice, dar exista o cantitate de informatii comune tuturor partilor implicate. Si conditia esentiala este ca aceste date sunt partajate cu usurinta si fara pierdere de informatii.


BIM. Coordonare multidisciplinara

Scia Engineer reprezinta o solutie BIM compacta care face posibila manevrarea ambelor tipuri de date: grafice si analitice. Modelul structural contine datele de arhitectura (partajate cu alte aplicatii) necesare pentru desene. Modelul analitic contine informatii necesare pentru calcul si proiectare (date unice Scia Engineer).


In plus, functia sofisticata de update din Scia Engineer aduce posibilitatile obisnuite de import/export la un nivel superior prin capacitatea acestora de a combina modelele analitice din cadrul a doua proiecte separate sau combinarea modelului analitic procesat in Scia Engineer cu un model structural modificat intr-o alta aplicatie (externa).


Metoda Elementului Finit. Ceea ce nu se vede

In primele zile ale calculelor asistate de calculator, analiza cu elementele finite a fost in centrul atentiei. Utilizatorii trebuiau sa fie experti in metoda elementului finit, în scopul efectuarii de calcule exacte. Generarea retelei de elemente finite a fost fie un proces complet manual, fie, in cel mai bun caz, un proces semiautomat ce necesita un efort substantial din partea utilizatorului.

In prezent metoda analitica in sine este complet integrata in sisteme CAE si, daca nu exista o necesitate explicita, utilizatorii nu sunt nevoiti sa intervina in definirea sau analiza cu element finit.

In schimb ei lucreaza cu elemente structurale precum stapi, grinzi, plansee, pereti etc. Structura de elemente finite este generata in fundal, iar rezultatul calculului este afisat pe elementele structurale analizate.


Optimizarea. Un alt salt urias inainte

Ceea ce sa schimbat de asemenea intre timp este tipul de rezultate asteptate de catre ingineri. In trecut, deformarea si fortele interne in noduri si elementele retelei de elemente finite erau de ajuns. Astazi, utilizatorul se asteapta sa primeasca toate tipurile imaginabile de rezultate inclusiv verificarea normativelor si optimizarea.

 

Scia Engineer vine cu o facilitate sofisticata de "Proiectare automata". Un element particular al structurii poate fi optimizat in functie de constrangerile impuse de normative.

Ca o alternativa, structura luata ca un intreg poate fi optimizata la rezistenta si stabilitate sau rezistenta la foc a elementelor precum si pentru capacitatea imbinarilor cu suruburi. Si in final, un model poate fi parametrizat si optimizat pentru parametrul selectat.

analiza structurala

 

De ce Scia?

11

Avantaje:
- Produs european, cu cea mai mare acoperire a Eurocodurilor
- Utilizarea cu usurinta a geometriilor, a structurilor standard sau a celor speciale (elemente curbe, rampe curbe, shell, orice forma)
- Introducerea de structuri, posibilitati multiple de export catre alte programe, platforma deschisa
- Introducerea facila a incarcarilor globale, incarcari libere si in sah
- Imbinari, introducere, analiza, proiectare si verificare conform codului de proiectare
- Lungimi de flambaj automate
- Calcul stabilitate
- Dinamica conform cu STAS P100/2006
- Calcul automat rigidizari ale imbinarilor – influentele rezultatelor
- Vedere generala automata a desenelor pentru imbinari si structuri din otel
- Armatura reala in beton
- Calculul fisurilor cu armatura reala
- Neliniaritate fizica cu armatura reala = dezvoltarea reala a fisurilor + deformari reale
- Neliniaritate fizica si geometrica = stari post critice, colapsuri, utilizarea ramuri descrescatoare a diagramei efort - deformare
- Baze de date cu sectiuni, materiale – pentru mai multe tari, coduri
- Combinatii dependente de cod
- Coeficienti dependenti de cod
- Generatoare de Vant si Zapada dependente de cod
- Generator de planuri de incarcari
- Calcul neliniar Sol, interactiunea dintre Sol si Structura, incarcari Sol
- Pre-tensionare si Post-tensionare
- Analize dependente de timp
- Aluminiu
- Compatibilitate extinsa: ALLPLAN, TEKLA, REVIT, ARCHICAD, AUTOCAD, PROSTEEL, STEP STEEL, Format IFC...

Optiuni upgrade:
Schimba programul tau de calcul - ETABS, SAP 2000 etc. - cu unul de calcul si design automat: SCIA Engineer Expert!

 

 

 

 

 

analiza structurala

 

 
© 2018 Nemetschek Romania Sales & Support SRL