CADICS - Proiectarea canalizarilor exterioare

 

Este un program de desenare si calcul pentru proiectarea canalizarilor, integrat complet in Allplan. Poate fi utilizat atat independent, cat si impreuna cu modulul STRAZI pentru a proiecta cu usurinta sistemul de drenare asociat drumului.
Modelul digital al terenului (care poate fi intreaga regiune, sau doar suprafata drumului existent) permite calcularea volumului excavatiei si definirea tipului de sapatura variabil in functie de adancime.

 

Plan de situatie
in faza initiala a proiectului, reteaua de canalizarea va fi in general legata de unul sau mai multe drumuri. Pozitia sa va fi atunci definita in raport cu axele, cu punctele profilului, sau in raport cu orice entitate geometrica polilinie sau alte axe). Astfel reteaua isi va pastra pozitia relativa fata de aceste elemente atunci cand acestea isi schimba pozitia pe verticala sau pe orizontala in cadrul proiectului.
Pozitia caminelor poate fi generata automat pe tronson (la echidistanta indicata). Atunci este posibila disocierea traseului de canalizare de cel al drumului si modificarea manuala a pozitiei caminelor.
Canalizarea poate fi definita si independent de toate axele rutiere. Traseul este atunci definit de pozitionarea caminelor.
Segmentele canalizarii intre doua camere de vizitare pot fi linii drepte sau arce de cerc.

 

Profil longitudinal
Fiecare segment al canalizarii are o panta constanta si este posibila definirea unui decalaj vertical intre intrarea si iesirea din fiecare camin de vizitare. Numeroasele functii de construire si de control (cum ar fi acoperiri minime, panta minima etc.) permit adaptarea canalizarii la elementele invecinate (teren natural sau strada).
Nivelul radierului fiecarui camin de vizitare este independent de conducta la care este legat.

 

Biblioteca
Elemente-tip de constructie contin specificatii (forma, dimensiuni, grosime, material etc.) ale caminelor si conductelor. Toate elementele sunt gestionate de o biblioteca specifica ce poate fi completata/modificata de utilizator in functie de necesitati.
in versiunea standard, in biblioteca sunt disponibile diferite forme de camine, conducte sau drenuri.

 

Plan de executie
Numeroasele optiuni permit punerea in pagina de plotare a graficului planului de situatie, sau a profilelor longitudinale si transversale dupa necesitati. Un proiect rutier si sistemul de drenaj care ii este asociat pot fi reprezentat separat sau impreuna, pe acelasi plan de situatie (desen).

Calcul hidraulic
Programul permite verificarea si dimensionarea conductelor liniare sau a ramificatiilor. Rezultatele includ viteze, debite si indicatii asupra curgerii (capacitate de siguranta, tip ape pluviale, apele uzate menajere sau apele uzate industriale).
Bazinele de panta si suprafata strazii se pot determina automat pe baza unui model digital al terenului si a unui proiect rutier.

 

Proiectarea canalizarilor exterioare

 

Proiectarea canalizarilor exterioare

 

 
© 2018 Nemetschek Romania Sales & Support SRL