Presa - Comunicate de presa

 

Manager de retea online

 

Allplan 2014 oferă posibilitatea colaborării la proiecte prin Internet fără pierdere de date

 

Ca arhitect sau inginer, pentru a realiza cu succes proiecte într-o lume împânzită de rețele, aveți nevoie să fiți conectat mult mai strâns cu colaboratorii cu care lucrați pentru a utiliza în siguranță și fără pierdere de date, informațiile manevrate.

 

Pentru a realiza proiecte complexe într-un timp foarte scurt, mai mulți angajați trebuie să lucreze împreună, simultan pe același proiect, în multe cazuri ei aflându-se chiar în localități diferite. Accesul rapid și în siguranță la proiect joacă un rol important în această etapă.

 

Punctul critic constă în transferul unui volum foarte mare de date, concret sub forma planurilor unor proiecte mari și complexe. De regulă  acest lucru se face prin intermediul poștei electronice. Această metoda însă nu asigură concordanța versiunilor și adesea produce pierderi de date – sursă de erori ce generează procese complicate și mari consumatoare de timp pentru corectare.

 

Managerul de retea online Allplan 2014

 

Accesul pe un model partajat
Allplan 2014, cu noutățile implementate în Managerul de rețea asigură un acces eficient și sigur la proiectele partajate. Cu noua funcționalitate a Managerului de rețea pentru lucrul online peste Internet puteți integra utilizatori (proiectanți) în grupul de lucru al unui proiect, indiferent unde se află localizat geografic biroul de proiectare, fără pierdere de date și fără riscul de a amesteca fișiere (desene) din versiuni (etape) diferite.

 

Datele sunt stocate pe un server FTP din cadrul biroului. Accesul participanților poate fi restricționat la un anumit proiect la care se lucrează cu Allplan 2014 sau la mai multe. Pentru utilizator (proiectant) modul de lucru rămâne același, alegând proiectele și desenele ca și până acum. În momentul în care deschideți un desen, acesta este blocat pentru a nu mai putea fi deschis și de alt utilizator din cadrul proiectului și este automat deblocat atunci când închideți desenul respectiv. Cu toate acestea, ceilalți utilizatori îl pot utiliza ca fișier pasiv în fundal.

 

Modificările făcute în fișier (desen) în acest timp sunt evidențiate cu culori. Dacă utilizatorul actualizează un desen, diferențele sunt evidențiate pe fiecare post de lucru în funcție de opțiunile utilizatorului. Astfel, nu mai este nevoie să redeschideți desenul respectiv pentru a vedea actualizările, ceea ce economisește timp prețios.

 

Diverse exemple de utilizare
Această nouă funcțiune a Managerului de rețea este cu precădere utilă când doriți să integrați în echipa de lucru proiectanți ocazionali care să acopere de exemplu, perioadele cele mai aglomerate din cadrul proiectului. Dacă aveți mai multe birouri de proiectare ce lucrează la același proiect sau colaborați cu alte birouri de proiectare pentru celelalte specialități, atunci această soluție de partajare a proiectelor utilizând un server dedicat reprezintă soluția optimă.

 

Singura condiție este ca toți participanții la proiect să lucreze în Allplan 2014 utilizând noul Manager de rețea ce include acum opțiunea de gestiune a proiectelor prin  Internet. Grație conexiunii de Internet este asigurat de asemenea accesul la planșe sau modele prin intermediul dispozitivelor mobile (telefoane, tablete, laptop-uri etc.), opțiune extrem de utilă dacă sunteți pe șantier sau doriți să prezentați clienților stadiul lucrărilor și nu sunteți la birou.

 

Datele rămân securizate
În timpul transferului, accesul la date și datele însăși sunt securizate prin sistemul de criptare SSL al serverului FTPS pentru a preveni accesul neautorizat la date (proiecte). Serverul online (serverul FTP) este instalat în cadrul biroului dvs.

 

Cu ajutorul sistemului inteligent de gestionare a accesului la date, puteți stabili drepturile de acces ale utilizatorilor (angajați, parteneri etc.) la proiecte și desene. În acest fel puteți limita drepturile de acces ale utilizatorilor externi doar pentru proiectele la care lucrați împreună.

 

Vedeti si alte noutati aduse de Allplan 2014.
Profitati de productivitate sporita in proiectarea BIM lucrand cu Allplan BIM 2014.

Clic AICI pentru Noutati Allplan 2014.

 

 

 

 
     
 

Studii de caz ARHITECTURA

Cateva dintre proiectele notabile realizate cu Allplan.
 

Studii de caz INGINERIE

Cateva dintre proiectele notabile realizate cu Allplan.
 

Tutoriale video - Allplan

Invatati rapid si simplu Allplan urmarind tutorialele video
 
 
© 2018 Nemetschek Romania Sales & Support SRL