Presa - Comunicate de presa

O arhitecta din Romania castiga concursul "Allplan Young architects" editia 2012

Adina Andreea Chiejdan

Avem placerea sa va anuntam castigatoarea Premiului I al Concursului "Allplan Young Architects" editia 2012. Este vorba de Adina Andreea Chiejdan, absolventa a Facultatea de Arhitectura si Urbanism din Cluj Napoca.

Adina Andreea Chiejdan: "Ciumbrud Winery" reprezinta proiectul meu de diploma, realizat in cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca, Facultatea de Arhitectura si Urbanism, sub indrumarea arh. Serban Tiganas.

Vinariile sunt un exercitiu de estetica si viziune arhitecturala, o expresie a productiei, comertului si turismului, degustarile devenid treptat si o exprerienta arhitecturala.

Problematica temei alese a fost imbinarea componentei tehnlogice si cea a serviciilor intr-un context natural. Pentru alegerea zonei de amplasare am propus o solutie constructiva care se afla in zona libera de vita-de-vie, pentru protejarea acesteia; concomitent, acest amplasament este in stransa legatura cu plantatia de vie, pozitionarea care avantajeaza conectarea vizitatorilor cu domeniul vini-vitivol.

Volumetric, cladirea a fost conceputa ca fiind parte integranta a peisajului, estompand granitele dintre mediul natural si cel construit. Silueta cladirii are ca punct conceptual dealurile invecinate cu plantatiile de vita-de-vie.

vezi si: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.284239748356518.67534.100003114859168&type=1

Despre concurs

Intre 14 iunie si 15 iulie s-a desfasurat concursul Allplan Young Award Arhitects (AYAA) 2012. Concursul reprezinta un apel catre studenti si tineri arhitecti (pana in 32 de ani) de a prezenta o idee de proiect ce a fost realizat si/sau implementat cu ajutorul unui program CAD Allplan.

Concursul ofera de asemenea oportunitatea de a fi cunoscut de un mare public.

Transmiterea proiectelor de concurs s-a facut prin simpla incarcare a lor pe Facebook.

Un juriu format din trei membrii a ales primele trei proiecte ce vor fi premiate cu un plot 3D (o macheta a proiectului).

Young Architects Contest

Studii de caz ARHITECTURA

Cateva dintre proiectele notabile realizate cu Allplan.

Studii de caz INGINERIE

Cateva dintre proiectele notabile realizate cu Allplan.

Tutoriale video - Allplan

Invatati rapid si simplu Allplan urmarind tutorialele video