Presa - Comunicate de presa

Nemetschek Romania participa la proiecte cu cofinantare europeana

11

Fidela conceptului dupa care se ghideaza in activitatea sa, de oferire a unei solutii complete si de sprijinire a Intreprinderilor Mici si Mijlocii, mai ales in aceasta perioada de criza, Nemetschek Romania a participat la programul de extindere a gamei de servicii oferite clientilor si obtinerea unor randamente superioare in proiectare initiat de S.C. ASIMETRIC S.R.L. BACAU. Actiunea beneficiaza de suport in cadrul Programului Operational Regional si cofinantare din partea Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in cadrul mai larg oferit de Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 4, „Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, Domeniul de interventie 4.3 „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”, numar de referinta: 1965.

In acest context, Nemetschek Romania a oferit o solutie completa de proiectare asistata de calculator, formata atat din echipamentele necesare, cat si din programele de proiectare, bazate pe solutia Nemetschek Allplan – programe devenite practic standarde de proiectare in Europa pentru domeniile arhitecturii, constructiilor si proiectarii instalatiilor.

Pentru a aprecia corect importanta si dimensiunea proiectului, iata cateva date despre acesta:

perioada de desfasurare: 28 aprilie – 28 octombrie 2009

• valoarea eligibila totala a proiectului: 248.746,74 lei din care
  • valoarea solicitata din fonduri nerambursabile: 171.634,74 lei (69%)
  • contributia proprie a solicitantului – compania Asimetric srl: 77.111,26 lei (31%).

Ca rezultat al derularii acestui program, au fost create noi locuri de numca in cadrul firmei Asimetric, in paralel cu cresterea eficientei in proiectare in domeniul arhitecturii si constructiilor: proiectarea arhitecturii cladirii, studii preliminare urbanistice, peisagistica, design interior, prezentari fotorealiste, studii de insorire, simulari 3D, proiectarea structurilor de rezistenta, proiectarea instalatiilor, estimarea costurilor, asistenta in avizare, realizarea de documentatii pentru avize si autorizatii de construire. Toate aceste domenii au la baza programele Nemetschek Allplan, asigurandu-se un transfer eficient al datelor (fara pierdere) intre diversele specialitati.

In plus, gama de servicii oferite de compania Asimetric s-a completat cu serviciul de cadastru si topografie, domenii sustinute de asemenea de aplicatii Nemetschek.
Combinarea optima a echipamentelor cu aplicatiile software oferite a demonstrat inca o data avantajul achizitionarii unei solutii complete.

asimetric

nemetschek ro

Despre Nemetschek Allplan
Nemetschek Allplan GmbH, cu cartierul general in Munchen, este leader european in vanzarea de software de proiectarea si managementul constructiilor.
Subsidiara in proportie de 100% a Nemetschek AG, Nemetschek Allplan dezvolta solutii IT inteligente pentru arhitecti, ingineri, contractori si agenti imobiliari. Varful de lance al produselor sale este reprezentat de Allplan, program menit sa optimizeze intregul proces de creatie al constructiilor, cu un accent deosebit pe calitate, costuri si timp de realizare. Allplan este utilizat de peste 60.000 de clienti in 16 limbi. Allplan acopera toate nivelurile unui sistem modern de proiectare CAD: de la simpla desenare 2D, la proiectarea 3D si realizarea modelului unic, orientat obiect, al constructiei, cu facilitati avansate de calcul al costurilor si a cantitatilor. Mai multe informatii disponibile la www.allplan.com.

Studii de caz ARHITECTURA

Cateva dintre proiectele notabile realizate cu Allplan.

Studii de caz INGINERIE

Cateva dintre proiectele notabile realizate cu Allplan.

Tutoriale video - Allplan

Invatati rapid si simplu Allplan urmarind tutorialele video