Presa - Comunicate de presa

 

Nemetschek lanseaza oficial Allplan 2009

Pe 23 aprilie, Nemetschek a lansat noua versiune a programului sau de proiectare pentru arhitectura: Allplan 2009. Directiile principale sub care s-a facut dezvoltarea programului au fost pe de o parte controlul si optimizarea costurilor, iar pe de alta parte dezvoltarea functiilor existente si crearea unor functii noi ce vin sa sustina conceptul de proiectare durabila. Versiunea nou lansata continua metoda de proiectare 3D bazata pe modelelul unic al cladirii, metoda dovedita deja ca fiind cea mai performanta, contine functii noi pentru planuri de reabilitare, precum si pentru proiectarea ecologica si durabila. Continuand procesul de optimizare a interfetei in scopul utilizarii cat mai simple si eficiente a programului, Allplan 2009 intareste legatura intre disciplinele implicate in proiectarea/exploatarea constructiei, de la proiectarea in arhitectura la planificare structurala, exploatarea constructiei si planificarea costurilor.

 

Optimizarea pocesului de proiectare pentru cladirii existente: planuri de reabilitare

Conform unui studiu realizat in 2008 de compania germana Bauinfoconsult, peste 66% dintre arhitectii consultati au admis ca lucrarile de reabilitare au constituit volumul cel mai insemnat de lucrari pentru perioada mentionata. Nemetschek Allplan 2009 urmeaza acest trend, adaugand noi functii de reabilitare in program. Noua versiune permite evidentierea clara, pe acelasi desen, a zonelor existente, a zonelor nou construite si a zonelor ce trebuie partial sau total modificate (eliminate). In felul acesta, suprafetele si cantitatile pot fi calculate rapid, costurile alocate putand fi cu precizie planificate.
Aceste facilitati sunt disponibile in cadrul unor biblioteci CAD specifice, cu componente predefinite, ce pot fi utilizate foarte usor prin intermediul unor asistenti grafici. Se reduce astfel esential timpul de organizare a proiectului, fiind asigurata uniformitatea standardelor de proiectare din cadrul biroului. Toate acestea concura la cresterea deosebita a productivitatii lucrului in proiectele de reabilitare.

 

Noi functii pentru proiectarea cladirilor eficiente energetic si a constructiilor din lemn
Allplan 2009 include de asemenea functii noi de proiectare cu elemente specifice cladirilor eficiente energetic: panouri fotovoltaice, panouri de incalzire solara etc. Programul include un modul de calcul al eficientei energetice a constructiei pornind de la modelul 3D al acesteia. Astfel, operatorii imobiliari pot sa determine si sa compare eficienta energetica a unei cladiri, programul tinand cont de regulile si regulamentele existente in diferite tari, inclusiv Romania. Programul permite de asemenea simulari ale cladirii, atat in ce priveste incalzirea, cat si racirea acesteia, generand automat Certificatul de Performanta Energetica.
Pentru a veni in intampinarea cerintei tot mai ridicate de constructii din lemn, noua versiune ofera functii specifice pentru crearea peretilor din lemn. Pentru acest modul, Nemetschek Allplan si Weto AG au colaborat pentru dezvoltarea unei solutii complete pentru constructii de lemn ce contine inclusiv functii de prelucrare pe masini cu comanda numerica. Acum arhitectii se pot bucura de functii de proiectare a constructiilor clasice si a celor din lemn intr-un singur program, putand transfera direct date catre masinile de prelucrat.

 

Proiectare integrata interdisciplinara
Noua versiune de Allplan vine cu facilitati noi de cooperare intre arhitecti, ingineri si personalul ce asigura managementul si exploatarea constructiei. Baza acestei colaborari este asigurata de modelul 3D unic din care utilizatorii pot extrage, fara pierdere de date, informatiile necesare legate de geometria cladirii (suprafete, volume, cantitati), costuri si planificarea serviciilor. De asemenea, este posibila identificarea din timp a conflictelor intre diferitele elemente ale constructiei – arhitectura, instalatii, armare etc. – evitand astfel costurile suplimentare sau nerespectarea termenelor de predare.

Suportul integrat in program pentru mai mult de patruzeci de formate (printre care PDF, IFC, DWG, DXF si DGN) asigura un transfer simplu al informatiilor.

 

Arhivarea pe termen lung prin intermediul formatului PDF/A

Cu Allplan 2009 utilizatorii au posibilitatea de a crea documente electronice in format PDF/A.
Formatul PDF/A este un standard ISO destinat arhivarii pe termen lung ce asigura posibilitatea citirii desenelor si peste multi ani. Spre deosebire de standardele industriale sau formatele CAD proprietare, standardele ISO se bazeaza pe formate deschise, disponibile public.
Utilizatorii Allplan 2009 pot salva desene in format PDF/A fara a apela la programe suplimentare, doar specificand formatul fisierului de iesire. Acest format asigura o perioada de disponibilitate de cel putin 30 de ani.

 

Prezentari convingatoare pentru client
Allplan 2009 include multe functii noi de vizualizare ce faciliteaza dialogul intre arhitecti/ingineri si clienti, oferind posibilitatea realizarii unor prezentari deosebite in cazul licitatiilor/ofertarilor. Pentru prima oara, noua versiune suporta formatul Rhino 3D pentru modelarea formelor organice, precum si formatul VRML pentru transfer catre imprimante 3D (realizarea rapida a prototipurilor). Este disponibila de asemenea o interfata catre Maxwell Render pentru realizarea vizualizarilor fotorealiste bazate pe calculul fizic al iluminarii. Un link direct prezent in Allplan asigura un timp mai mic de realizare a imaginilor si o calitate superioara a acestora.
In plus, cu Allplan 2009 utilizatorii pot mapa corect o imagine (georeferentiata) pe modelul digital al zonei respective. Astfel, cu un minim de efort, zona invecinata constructiei va fi prezentata in mod realistic.

 

Noul modelator de fatade – performata la superlativ
Pentru a modela eficient fatade complexe, Nemetschek Allplan a proiectat un modul special destinat arhitectilor: noul modelator de fatade. Acesta poate fi utilizat pentru crearea fatadelor de forme libere, sau pentru setarea elementelor (campurilor) fatadei, utilizand diferite elemente de constructie. Acum utilizatorii nu mai sunt nevoiti sa proiecteze fiecare element al fatadei separat: ei pot utiliza tipuri predefinite de fatade. Noile functionalitati ofera utilizatorilor o libertate mult mai mare de creatie in procesul de proiectare.

Metode de lucru optimizate pentru ingineri
Interfata simplificata a Allplan 2009 Inginerie ofera un mod mai eficient de lucru pentru utilizatorii experimentati si un mod de invatare mai simplu pentru incepatori. Proiectarea este optimizata prin introducerea paletelor moderne de proprietati cu componente, linii, macro-uri si simboluri ce pot fi aplicate imediat. O alta noutate este structura de planuri care simplifica structurarea desenelor (cum ar fi repartitia, cofrajul si desenul de armare). In consecinta, utilizatorii pot acum crea planuri mult mai clare din punct de vedere tehnic si mult mai usor de citit, oferind un avantaj competitional semnificativ.

 

Cerinte hardware si disponibilitate
Allplan 2009 poate rula pe Windows XP si Vista. Programul va fi disponibil incepand cu luna mai 2009 in cele 16 limbi in care este tradus (localizat).

 

* * *

Despre Nemetschek Allplan
Nemetschek Allplan GmbH, cu cartierul general in Munchen, este leader european in vanzarea de software de proiectarea si managementul constructiilor.
Subsidiara in proportie de 100% a Nemetschek AG, Nemetschek Allplan dezvolta solutii IT inteligente pentru arhitecti, ingineri, contractori si agenti imobiliari. Varful de lance al produselor sale este reprezentat de Allplan, program menit sa optimizeze intregul proces de creatie al constructiilor, cu un accent deosebit pe calitate, costuri si timp de realizare. Allplan este utilizat de peste 60.000 de clienti in 16 limbi. Allplan acopera toate nivelurile unui sistem modern de proiectare CAD: de la simpla desenare 2D, la proiectarea 3D si realizarea modelului unic, orientat obiect, al constructiei, cu facilitati avansate de calcul al costurilor si a cantitatilor. Mai multe informatii disponibile la www.allplan.com.


Mai multe detali despre Noutatile din Allplan 2009 >>>

 

 

allplan 2009

 

allplan 2009

 

allplan 2009

 
     
 

Studii de caz ARHITECTURA

Cateva dintre proiectele notabile realizate cu Allplan.
 

Studii de caz INGINERIE

Cateva dintre proiectele notabile realizate cu Allplan.
 

Tutoriale video - Allplan

Invatati rapid si simplu Allplan urmarind tutorialele video
 
 
© 2018 Nemetschek Romania Sales & Support SRL