Clienti || Presa || Concursuri || Echipa || Contact || Despre noi

Concursuri

 

Concurs “Nemetschek Engineering User Contest 2011”

Castigatoarea: firma “Inginerie structurala

Editia 2011

 

 

Ne face o deosebita placere sa anuntam castigatorul concursului “Nemetschek Engineering User Contest 2011”, la categoria “Premiul special al juriului pentru BIM”. Este vorba de colectivul firmei “Inginerie structurala”, condus de doamna inginer Diana Zagaican, care a obtinut premiul pentru Proiectul “Orhideea Tower”.
Proprietarul proiectului este compania Europolis Orhideea BC, partea de arhitectura fiind realizata de BEHF Ebner Hasenauer Ferenczy ZT din Austria.

Inmanarea premiului castigatorilor ne-a oferit ocazia sa stam de vorba cu d-na ing. Diana Zagaican, coodonatoarea proiectului.

 

Nemetschek Romania: Mai intai doresc sa va felicit pentru premiul primit. Este o bucurie si o mandrie pentru noi ca un client al nostru a avut incredere in program, abordand un proiect complex cu un rezultat foarte bun in concurs, care face cinste scolii de proiectare din Romania.
Diana Zagaican: Va multumim. Ne bucuram mult pentru rezultat. Aceasta ne ofera un motiv in plus de incredere in fortele noastre.

 

NR: Ne puteti spune pe scurt, care este istoria acestui proiect?
DZ: Proiectul a fost initial realizat pe o structura metalica. Beneficiarul ne-a solicitat o contrapropunere, o optimizare si ne-am gandit la o solutie mixta pe metal si beton. Am avut curajul sa modificam astfel solutia pentru ca stiam ca ne putem baza pe programul Scia Engineer. Am putut da curs solicitarii intr-un timp foarte scurt, oferind rapid o solutie verificata, prin elaborarea facila atat a calculelor, cat si a desenelor aferente. Astfel, un ciclu complet de calcul pentru o structura complexa ca aceasta, nu a durat mai mult de 4 ore, fata de zile (si chiar saptamani) in cazul altor programe folosite in firma noastra.

 

NR: De cata vreme utilizati programele Scia Engineer?
DZ: Utilizam de mai bine de 2 ani programele Scia Engineer, fiind unii dintre primii utilizatori din Romania ale acestor programe si ne bazam pe ele in toate proiectele pe care le facem. Ce este interesant de subliniat este ca am ajuns, in foarte scurt timp, sa utilizam la maxim capacitatile programului, toti colegii care lucreaza cu el fiind unanim de acord ca este usor de invatat si utilizat, fiind foarte intuitiv pentru un proiectant de structuri.
Un alt avantaj a fost ca uniii colegi din firma cunosteau deja programul din facultate, sarcina lor fiind doar de a transpune in program datele proiectelor.
Suportul primit de la echipa Nemetschek ne-a fost si el de un real ajutor in momentele in care aveam de modelat structuri foarte complexe. Am putut astfel creea rapid structurile pentru a obtine rezultate corecte si pentru a le transforma in cladiri reale.

 

NR: Va multumim pentru timpul acordat si va dorim succes in continuare.
DZ: Si noi va multumim pentru premiul acordat.


Mai multe detalii despre proiect gasiti la:
http://www.scia-online.com/ebook/uc2011/index.html?pageNumber=18.

premiu scia 2011

 

 

 

 

curs scia eurocod eurocode eurocode eurocode eurocode eurocode eurocode

 
   
 
eurocodeDespre Inginerie Structurala SRL
Inginerie structurala este o companie tanara, fondata in anul 2002, specializata in proiectarea asistata de calculator a structurilor complexe. Domeniile principale de activitate sunt proiectarea, consultanta si expertiza in domeniul constructiilor.
In portofoliul de realizari ale companiei se regasesc cladiri inalte (19 etaje si peste) de birouri si rezidentiale, parcari si showroom-uri pentru masini, hypermarketuri, hoteluri, depozite, hale industriale de productie.
Echipa de 15 specialisti condusi de doamna Diana Zagaican detine o buna experienta in proiectarea asistata de calculator si calculul structurilor la seism, situatie curent intalnita in Romania.
Experienta acumulata de membrii companiei le permite acestora sa abordeze proiecte complexe, avand capacitatea de a rectiona prompt la eventualele modificari/derogari aparute in etapa de constructie.
 

 
             
             
     
 

Studii de caz ARHITECTURA

Cateva dintre proiectele notabile realizate cu Allplan.
 

Studii de caz INGINERIE

Cateva dintre proiectele notabile realizate cu Allplan.
 

Tutoriale video - Allplan

Invatati rapid si simplu Allplan urmarind tutorialele video
     
       
 
 
© 2014 Nemetschek Romania Sales & Support SRL